Uitgebreid assortiment
Op voorraad
Kwaliteit en veiligheid
Deskundig advies

Detail draagarmstellingen

Technische omschrijving draagarmstellingen.


De constructie van onze draagarmstellingen wordt opgebouwd uit dikwandige warmgewalste staalprofielen die bijzonder draagkrachtig, betrouwbaar en duurzaam zijn. De draagarmen hebben een inhaaksysteem waardoor de draagarm wijkt bij het onverwacht aanstoten van de heftruck en zo uw goederen maar ook de draagarmstelling zelf beschermd.

 

Bij het inhaaksysteem met borging hoeft de arm bij het verstellen niet omhoog. Door de borgplaten of borgpallen kan men zonder gereedschap de arm eenvoudig en snel rechtstandig uit- en inhaken (zie bovenstaande foto’s). Het horizontaal insteken geeft veel voordelen bij montage, vervanging en bij wijziging indeling zoals even een tussenniveau plaatsen. De arm blijft beweegbaar zoals de oude haak.

Bij het oude inhaking (nog steeds leverbaar) moet de arm een groot deel omhoog om de arm eruit of erin te haken. Bij kleine vakafstanden of lange armen kan het problemen geven waardoor men beter voor de haak met borgplaten of borpallen kan kiezen.

 

Staanders komen nauwkeurig vlak op de voet d.m.v. koppelplaten en hoogwaardige bouten en moeren. De staanders van de draagarmrekken hebben een volledig steunvlak op de staandervoet. Staander en voet zijn niet gelast dus altijd vervangbaar. Staanders van de draagarmstellingen zijn standaard uitgevoerd met een tweezijdig gatenraster voor inhaak van de draagarmen zodat uitbreiding van enkelzijdig naar dubbelzijdig mogelijk blijft. De verstelbaarheid is per 100 mm (optie van 50 mm). Vakhoogte 100% bruikbaar over de gehele diepte. Onze draagarmen hebben geen schuine steunplaat of andere beperkingen in het opslagvak die zorgen voor beschadiging van uw materiaal bij het inzetten en uithalen.


Armafronding met voorinrichting voor het plaatsen van een afrolzekering (zie opties). Geen scherpen randen die persoonlijke ongelukken kunnen veroorzaken of uw materiaal beschadigen. 

Bandenbescherming op het einde van de staandervoet zorgt dat uw banden van de heftruck niet kunnen beschadigen door scherpe randen.

 

Voor opstelling binnen worden de staanders, draagarmen en staandervoeten voorzien van een poedercoating.

Stellingonderdelen buiten zijn volbad vuurverzinkt en hebben daarom een lange levensduur.